Suzi (Labrador retriver / Novi Sad)

Suzi (Labrador retriver / Novi Sad)

Suzi je postala član moje porodice svega nedelju dana nakon što smo uspavali, našu tada teško bolesnu, labradorku Aišu. Bio je to jako težak period za sve nas u kući, i svi smo osećali ogromnu prazninu i potrebu za veselim repom koji ruši sve sa stola u dnevnoj sobi.

Uzeli smo je kada je imala već 3 meseca, pa je proces vaspitanja bio malo teži nego što smo očekivali. Možda deluje malo nepravedno prema njoj to, što smo nesvesno očekivali da bude instant pametna kao Aiša, ali verujte mi da na kraju dana ima potpuno isti tretman od strane svih nas u kući, samo nam je bilo potrebno malo da se priviknemo na činjenicu da psa treba ponovo vaspitavati. Vrlo brzo se ispostavilo da je Suzi poprilično drugačija od Aiše, što je zapravo skroz ok.

Mislim da nikada do sada nisam imao ovoliku mazu. Suzi je definitivno najnežniji pas sa kojim sam ikada imao interakciju. Ono što mi je potpuno fascinantno je to, što kada odemo u park među druge pse, ona se pretvara u zaštitnicu-alfa ženku, koja će odmah svim prisutnim psima dati do znanja da se ne kače sa njom. Sa druge strane, uvek će izabrati jednog psa (bilo da je mužjak ili ženka) sa kojim će se igrati kao da se znaju godinama. 

Suzi je nežnost u obliku psa!

Podelite