Onix (Džek Rasel terijer / Beograd)

Onix (Džek Rasel terijer / Beograd)

Dok sam se spremao za ovaj foto-sešn, shvatio sam da me zapravo čeka jurcanje po šumi. To me je radovalo, ali i plašilo. Ova rasa je poznata po svojoj neverovatnoj energiji i ludom karakteru. To je, ujedno i veliki izazov za mene kao fotografa.Kao mesto foto-šutinga, odabrali smo šumu na Košutnjaku. Ono što me je momentalno oraspoložilo i inspirisalo bio je naš prvi kontakt. Onix me je izljubio kao da se nismo videli danima, a ono kao dobri smo 😀 !

Nakon što smo ga pustili sa povoca, kao da je neko pritisnuo crveno dugme “Turbo”! Dade se u trk i nestade u šumi. Ne znam zašto nisam bio iznenađen. Uspeli smo nekako da ga stignemo i na momenat umirimo, ali bilo je malo i panike. U par navrata, sreli smo se sa nekolio ogromnih pasa. Onix je demonstrirao svu svoju snagu, veličinu i opasnost! Fascinantno je to koliko je ova rasa neustrašiva, a ujedno i nesvesna svoje realne veličine i snage. Nakon susreta sa odraslim crnim labradorom, bio je toliko besan i isfrustriran. Dohvatio je prvu grančugu i zario zube u nju. Zagrizao je toliko snažno da smo ga jedva odvojili od nje. 

Na momente mi se činilo da zapravo fotkam zeca, a ne psa. Njegovo veselo skakutanje po šumi mi je održavalo osmeh na licu svih sat vremena, koliko je i trajalo fotkanje. Majica mi je bila potpuno mokra, a sa patika smo strugali blato.  Znam samo da nam je svima bilo lepo i da sam jedva čekao da sednem i pregledam sve fotke.

Onix je razlog za osmeh, Onix je struja u obliku minijaturnog psa.

Podelite