Kada maca usvoji čoveka

Kada maca usvoji čoveka

Mačke su zaista fascinantna bića. Pojave ti se u životu niodkuda i zauzmu svoje mesto kao da su oduvek tu. Ono što se desilo Sanji je upravo to.

Izašla je na ulicu da preuzme neki paket, odšetala do ćoška ulice kad odjednom…oko njenih nogu se stvorila ONA! Maca je bila u fazonu “gde si ti do sada”. Razmenile su par rečenica i pokoji maz, no Sanja je nastavila svojim putem. Maca i dalje ne odustaje, počinje da je prati i da mjauče. Sve je to snimio komšija uz komentar “ooooo izgleda da je našla dom”. Sanja se nasmejala i odgovorila da će je uzeti ako je bude pratila do kuće. Dok su šetale tako zajedno, Sanji se neprestano motala misao kako joj samo još to treba u životu, na svu njenu muku. Naime, nedavno je imala havariju u tek renoviranom stanu i još uvek se oporavlja od iste. Svesna odgovornosti i još uvek nesigurna u odluku, zove drugaricu da je pita za savet. Naravno dobija odgovor kojem se nekako potajno i nadala…da proba, pa šta bude.

Došetale su zajedno do zgrade, ušle u ulaz i popele se do stana. Maca je ušla u stan kao da je to već njena teritorija. Sanja joj se dala malo hrane i sela na kauč još uvek u neverici. U njoj se i dalje lomilo! Maca kada je završila sa klopom, prišla joj je i skočila u krilo. Ubrzo je i zaspala tako sklupčana, a Sanja je u tom momentu odlučila da će pružiti šansu i sebi i njoj. Magi je to veče postala Sanjina cimerka. 

Oduševljen ovom čudnom pričom, poželeh upoznati Magi. Zanimalo me je kako zapravo izgleda konekcija dva potpuna stranca, koja su spontano odlučila da dele dom. Znam da im sledi period obostranog prilagođavanja, ali ono što sam primetio je da, uprkos prepirkama i borbama koje vode svakodnevno,  sve to i dalje deluje kao ljubav 🙂

Magi je ženska koja tačno zna šta želi u životu, a isto se može reći i za Sanju. Nadam se da će uspeti da pronađu zajednički jezik što pre, i da će nastaviti da uživaju u zajedničkim aktivnostima. 

Magi je usvojila čoveka.

 

 

Podelite