Alfi (Zlatni retriver / Beograd)

Alfi (Zlatni retriver / Beograd)

Rešio sam da svoj prvi post posvetim jednom od moja dva psa. Alfi me je zapravo inspirisao da pokrenem sve ovo, a njegova mini galerija je skup fotografija načinjenih u proteklih godinu i po dana. 

Alfi je, kao i svaki prosečan retreiver, jako dobroćudan i umiljat, ali samo kada su poznati ljudi i ljubimci u pitanju. U suprotnom se sklanja od svakoga ko pokuša da mu priđe, i vrlo je nepoverljiv. Svakoj svojoj igrački ume da se posveti podjednako, a ima ih desetak. Uvek me je kod retrivera oduševljavala ta njihova opsednutost igračkama! 

Ono što njega oduševljava su ptice i mačke, ali nakon što je dobio po nosu od strane jednog mačora, drži se podalje od njih. Omiljena aktivnost mu je plivanje, iz nekog samo njemu poznatog razloga voli i da gnjura, a Savski kej mu je omiljena destinacija za šetnju. Lepo je vaspitan i miran kada odemo negde na ručak ili na kafu. Laje samo kada želi da mu dohvatimo lopticu koju je gurnuo ispod sofe, a kada mu se ide u šetnju, donese patike iz pretsoblja. Imam osećaj da me razume apsolutno sve šta mu pričam, a mogu slobodno da kažem da je isto i u obrnutom slučaju.

Alfi je prvi i jedini mužjak kojeg sam imao do sada, pa je ujedno i potpuno novo iskustvo za mene. Mogao bih o našim zajedničkim aktivnostima da vam pišem do sutra, jer je on jedan neiscrpan izvor smeha, ljubavi i dobrote.

Posle retrivera, teško je imati bilo koju drugu rasu.

Podelite